proces.png
 

Aanvullende financiering gekoppeld aan plaatsing kandidaat

Geld uit certificaten voor o.a. extra cursus kandidaat, kleine aanpassing op de werkplek, extra begeleiding of ontzorgen werkgever


 
Toelichting op Participatie Certificaat in 90 seconden.
 

Wij vonden werk!


EN HET WERKT OOK IN DE REGIO!


designed_by_expanded_gallery2.jpg

Werkgevers verbinden zich

Arbeidsparticipatie draagt bij aan een gezonde, vitale arbeidsmarkt. Om er voor te zorgen dat mensen de juiste baan vinden, in hun kracht kunnen komen en zich op een positieve manier ontwikkelen is er meer nodig dan vacatures alleen. Participatie Certificaat is een investering in een duurzame plaatsing.

 

MINDER FOCUS OP AANTALLEN ALLEEN

De uitvoering van de Participatiewet gaat te eenzijdig over aantallen. Veel organisaties hebben moeite een kandidaat te vinden die écht past bij de vacature. En veel kandidaten hebben een beetje hulp nodig om écht voorbereid te zijn op het werk dat ze gaan doen. Naast een werkplek is er ondersteuning nodig in de vorm van begeleiding, aanpassing of opleiding. Budgetten zijn hier echter niet vanzelfsprekend.

logo.png

MEER MOGELIJK MET DIVERSITEIT

Participatie Certificaat maakt plaatsing van kandidaten mogelijk door de middelen te organiseren die nodig zijn. Duurzame plaatsingen waar de kandidaten goed op hun plek zijn en de werkgever optimaal profiteert van de kwaliteiten van de kandidaat. 

Wie extra plek heeft, kan extra steun krijgen.


Diversiteit in een organisatie is waardevol. Een steentje bijdragen ook. Inzetten van arbeidsgehandicapten dus. Met Participatie Certificaat kunnen we financiële obstakels wegnemen en elkaar helpen om duurzame plaatsingen van kandidaten te realiseren. Het Participatie Certificaat brengt mogelijkheden bij elkaar waardoor de belemmeringen verdwijnen.
— Mirjam van Praag, Hoogleraar en Kroonlid SER
Het is natuurlijk onzin dat elk bedrijf precies 5% aan banen voor mensen met verminderd arbeidsvermogen zou hebben. Het gaat niet om aantallen, het gaat om het plaatsen van kandidaten, daar waar ze écht passen. We verdienen allemaal een plek, dus laten we elkaar daarbij helpen. Dat kan. Met het Participatie Certificaat hebben we nu de middelen om dat te doen.
— Marcel Bechger, Senior Director HR EMEA Fluor
Het Participatie Certificaat brengt de discussie weer terug naar de kandidaat. Niet alleen naar de jaarlijkse getallen, maar naar een manier om op zinvolle en ook nuchtere manier met maatschappelijke verantwoordelijkheden om te gaan. Het organiseren van de participatiebanen is één, zorgen dat ze goed en duurzaam ingevuld worden is minstens net zo belangrijk.
— Agnes Jongerius, Europarlementariër en lid RvA Werken&Jij
caspar_los.png
Participatie regel je met elkaar. Om echt samen de verantwoordelijkheid te nemen, hebben we een andere manier nodig om elkaar te ondersteunen. Het Participatie Certificaat is daarin een machtig middel; concreet en doelgericht, werkend aan succesverhalen die werkelijk impact hebben op iemands leven. Een positieve manier om ervoor te zorgen dat we met elkaar die 125000 banen duurzaam invullen.
— Caspar Joustra, VP Managing Director SAP Nederlandiedereen wordt beter van participatie

Certificaathouder

 • Maakt van een verplichting een unieke kans voor een kandidaat!
 • Zichtbaar werk maken van participatie
 • Schept voorwaarden om mensen aan het werk te krijgen

Werkgever

 • Werkgever wordt ontzorgd
 • Goede begeleiding van zowel kandidaat als organisatie
 • Brengt diversiteit op de werkvloer en geeft invulling aan MVO

Kandidaat

 • Grotere kans op werkplek die aansluit op competenties
 • Een plek die past is écht een succesvolle plaatsing
 • Is onderdeel van de werkende maatschappij

Instantie

 • Meer mogelijkheden om een bijdrage te leveren
 • Efficiëntere inzet op begeleiding
 • Samenwerking met werkgevers wordt intensiever